Dourum, kär ny bekantskap

Ett vin från nordöstra Portugal, alldeles nära gränsfloden som givit vinet sitt namn, Dourum. DNs vinskribent herr Kronstam gillade, och jag gör det också. Kanske delvis för att vi ofta firar somrar där i trakterna av Zamora, i den lilla byn Moral de Sayago. En fin trakt, väldigt sparsamt turistad, inte nära någon stor flygplats, inga spektakulära sevärdheter. Men enormt vackert, tidlöst, vänligt, kargt och artrikt om man exempelvis gillar att skåda fågel.

En kommentar på “Dourum, kär ny bekantskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.