My claim to fame

För en vecka sedan träffade jag och femton andra Vint Cerf. Det ryktas att Vints namn finns på den så kallade “short list” för att bli USAs IT-minister efter valet nästa vecka. Detta ämne, kandidater till posten som “Secretary of IT” har xkcd drivit med på sitt karaktäristiska sätt de senaste dagarna. Oslagbart. Tokbra.

Om nu Vint skulle få tjänsten… så kan man ju drömma om att nån amerikansk rekryterare ringer och rycker mig ur min stilla svenska lunk (som jag alltså trivs bra i!). Men att få… vara Chief Evangelist åt the Chief Internet officer skulleman bara inte kunna tacka nej till, även om det skulle innebära svettiga senastförhör. Vint tyckte uppenbarligen att jag hade stilen inne? (Sista länken är alltså till ljudinspelning från vårt möte med Vint. Innan samtalet började ville han att vi alla skulle presentera oss. Jag fick chansen som nummer två, efter Richard “weconverse” Gatarski. Great! My claim to fame! Vint tyckte jag hade stil! Nån slags stil.

Peter Nõu @dkmj