Användarcentrerad utveckling - nu även på andra sidan

Under veckan som var anordnade O’Reilly konferensen Gov2.0. En av lanseringarna var speciellt kul att se för mig - platsen “Citizen-Centered Solutions”. Här försöker man lysa på deltagarna, medborgarna, användarna, och den öppna dialogen… sådant vi på Vinnova, vi i Europa, sedan länge stöttat och ‘gillat’. Vi har Living Labs och mycket mer. Men. Det finns mycket mycket kvar att göra, och mycket att lära av hur de gör på andra sidan Atlanten, speciellt i de demokratiska deltagandeprocesserna.


Update: Denna publicerades tidigare på en annan blogg, men där passade den inte längre. Och, ska noteras, jag jobbar alltså på Vinnova, men uttalar mig på intet sätt, i detta forum eller någon annan stans, för Vinnovas räkning. Om jag inte explicit säger så, dvs. Vilket jag nog inte kommer göra någonsin, då jag inte jobbar på V:s kommunikationsavdelning.

Peter Nõu @dkmj