Så kallad värdekedja...

Jag är kund till Bahnhof, som hyr fysisk infrastruktur av Österåkers fibernät, som använder Zitius som ‘tjänsteleverantör’. Hm.

Bahnhof driftsstörningar Zitius hemsida

På den senare url:en behöver Zitius inte skylta med att hela det nät de ‘kör’ är nere. På den tidigare url:en däremot, säger man (på telefon, efter att 46 samtal före mig i kön fått svar) att man ‘skickat ut tekniker’ när man i realiteten eventuellt endast ringt eller tryckt på en knapp, som kommunicerar med zitius. Deras nät är nere ‘i Stockholm’. Hoppas att det är planerad maintenance för att uppgradera till GbEthernet i managementplattformen ute hos Ericcson, som driftar, eller att enabla IPv6, men jag bara hoppas, tror egentligen inte. är bara tacksam att jag har en androidlur via jobbet som jag kan köra wifi-hotspot på under tiden.

/peter 13.37 måndag 7 mars nådens år 2011.

Peter Nõu @dkmj