Åminnelse

surdegsresan.wordpress.com/2011/12/ December 2011, fyra år sedan. Minns dag för dag. Lite distans har jag fått men alls inte tillräcklig. Jag märker det mest när jag ska välja bilder. Under seglatsen valde kapten vist att vara sparsam med bilder på medseglare. Jag, vid den tiden, talade med de medseglare jag lade ut bilder på, innan jag gjorde det. Och nu tror jag mig ha fått glada tillrop från de flesta som var med (på seglatsen, på bilder jag delat), så att jag vågar. Men ändå. Olika situationer är olika utlämnande. Stora delar av seglatsen, framför allt det långa benen från Kap Verde till Ascension, var ‘långa’. Det var långsamt, eller jobbigt, eller stressigt, eller. Eller, bara, väntan, förväntan, oro. Det var en bitvis jobbig månad, långt långt långt från familjen. Med en ny tillfällig familj. Vi åt gröt med mandel men utan mjölk, på julafton. Mer om julafton senare.  

Peter Nõu @dkmj