Opinion | Why Ralph Northam Should Not Resign - The New York Times

Should we judge people only by their most shameful moments? — Read on www.nytimes.com/2019/02/08/opinion/northam-virginia-governor-racism.html

Visa kommentarer. Jag förstod länge inte EUs ‘Right to be forgotten’, och framför allt det sätt det synbarligen implementerades i Tyskland, men när jag läst denna krönika framstår det mer rimligt, att det kanske inte är orimligt att…

Framför allt måste vi väl som samhälle prata om hur vi ska förhålla oss till sådant som hände länge sedan i en annan tid. Som krönikören avrundar. Om vanliga människor ens ska överväga politiskt engagemang är det av avgörande vikt hur vi tillsammans resonerar och bedömer.

Jag skulle inte önska att politiken enbart befolkades av renrumsuppfödda politikbroilers helt utan annan yrkesutbildning eller livs-erfarenhet. Jag tror de flesta är med mig där. Då måste vi också vara rimliga i vår bedömning där dreven drar igång.

Peter Nõu @dkmj